Потребители на социални услуги с инициативи за мартенските празници

MadeInVarna
Потребители на социални услуги с инициативи за мартенските празници

Във връзка с предстоящите мартенски празници потребителите на социалните услуги и персонала ще участват в редица организирани дейности и тържества, съобщават от пресцентъра на дирекция “Социални дейности” към Община Варна.

 

На 2-ри март от 9:00 ч. потребители на Комплекс за социални услуги за възрастни хора „Гергана” ще  посетят ЦДГ „Лястовичка”, за да вържат на децата мартенички, специално изработени в часовете по трудотерапия от възрастните хора на Комплекса. На 6-ти март от 10.00 ч. в дома ще се проведе празничен концерт по случай празниците 3-ти март и 8-ми март. Празничната програма ще бъде изнесена от ученици 5 клас на хореографската паралелка към СУ за хуманитарни науки и изкуства „Константин Преславски” – Варна. На потребителките от Комплекса ще  бъдат връчени тематични подаръци по случай Деня на жената, а на всички участници в програмата потребителите ще завържат ръчно изработени мартенички за здраве и дълголетие.

 

Фондация “Св. Св. Константин и Елена” ще даде почерпка за децата на два Центъра за настаняване от семеен тип в ж.к. „Изгрев“ към Комплекс за социални услуги за деца и младежи по повод Баба Марта. На 8-ми март деца от ЦНСТ-Изгрев ще отидат на кино. Дневният център за деца и младежи с увреждания „Св. Йоан Златоуст“ планира да проведе Клуб Родолюбие “Да поговорим за свободата” на 2-ри март от 11.00ч. и “Аз рисувам мама” – Осмомартенско тържество на 6-ти март и двете в сградата на Дневния център на ул. „Евлоги Георгиев“ N:26.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Наградиха победителите в конкурса „Българските архитектурни паметници в макети“

Победителите в IX Национален ученически конкурс „Българските архитектурни паметници в макети“  бяха наградени в Младежкия дом във Варна. Специалната награда на кмета на Варна Иван Портних спечели Ния Шаопинг Фенг, която е 12 клас в ПГСАГ „П. Пенев“ – Русе. Единадесетокласничката Неделина Минчева от същото училище спечели специалната награда на […]