Потрошена е част от коледната украса на площад “Независимост”

MadeInVarna
Потрошена е част от коледната украса на площад “Независимост”

Част от коледната украса на пл. „Независимост“ във Варна е станала обект на вандализъм – фигурата на Дядо Коледа е със счупени ръце, мечето и влакчето също са със сериозни повреди, а клон на едно от светещите дървета е откраднат, съобщиха от дирекция “Инженерна инфраструктура и благоустрояване”. Община Варна очаква одобряване на щетата от застрахователна компания за друг вандалски акт – кражба на 350 м захранващ кабел на осветлението на Аспаруховия мост.  Подаден е сигнал към полицията, направен е оглед от застраховател и са изпратени 3 напомнителни писма до компанията, за да започне възстановяване на щетите.

 

Тази седмица са били откраднати и 100 м захранващ кабел за осветление и  по ул. „Янко Мустаков“ в IV микрорайон в район “Владислав Варненчик”. Това е трета кражба на същата улица в рамките на няколко месеца. За всички случаи са подадени сигнали до ОД на МВР – Варна.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

91 души са прегледани в ковид зоните в ДКЦ-та за седмица

91 души са прегледани в ковид кабинетите в общинските ДКЦ-та във Варна през изминалата седмица. Само 9 от тях са с положителни резултати при направени антигенни тестове, съобщават от дирекция „Здравеопазване“ към Община Варна.   В ковид зоната на ДКЦ I „Света Клементина“ през почивните дни 09.01 – 10.01.2021 г. […]