Поздрав от Одеса за юбилея на Варна – 100 години курортен град

MadeInVarna
Поздрав от Одеса за юбилея на Варна – 100 години курортен град

Поздрав от Одеса (Украйна), получи Варна по случай 100-годишнината от обявяването на града за курорт. „Уважаеми господин кмете! Уважаеми жители на град Варна! Приемете най-добрите ни пожелания по случай Националния празник на България, а също така и по повод 100-годишнината от провъзгласяване на град Варна за курортен град. За съжаление, форматът за общуване между градовете и държавите заради пандемията в момента е ограничен. Това обаче не трябва да попречи на развитието на партньорските ни връзки. Одеса и Варна са свързани не само поради сключения договор, а също така имат обща история, традиции, кухня. През VI век преди новата ера, вашият прочут град се казваше Одесос. Пожелавам на Вас лично, и на жителите на град Варна, здраве, благополучие, щастие! На града и държавата бих искал да пожелая просперитет, мир и спокойствие! Честит празник!”, споделя Генадий Труханов, кмет на града.

Всички видеообръщения, изпращани от градове партньори на Варна, ще бъдат публикувани в сайта на Община Варна и в социалните мрежи.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Започва изграждане на екопарк край село Звездица

Изграждане на екопарк край село Звездица започна днес с разчистване на терена. В акцията се включиха кметът на селото Станислава Христова, представители на дирекция „Екология и опазване на околната среда“ към Община Варна и жители на Звездица. Проектът ще обхване района в местността Куру чешма при входа на селото, който […]