Пожар в дом за възрастни край Варна, четирима загинаха

MadeInVarna
Пожар в дом за възрастни край Варна, четирима загинаха

Четирима са загинали в следствие на пожар в дом за стари хора във Варна, разположен близо до болница “Св. Марина”, съобщиха от Областна дирекция “Полиция”.

Загиналите са трима мъже на по 70 и на 73 години и жена на 88-годишна възраст. В болница, с опасност за живота е настанена друга обитателка на дома, на 83 години.

Отзовалите се 5 екипа на пожарната във Варна и служители на полицията са евакуирали 20 души от дома. Общият капацитет на социалното заведение е 90 души.

Пламъците тръгнали минути преди 3.00 часа през нощта. Служители на дома са се опитали да гасят с подръчни средства.

В дома са настанени възрастни и трудноподвижни хора, което е затруднило евакуацията.

Полицията води разследване. Във всяка от стаите на дома има камери, които разследващите проверяват, за да се установи причината, довела до този трагичен инцидент.

По случая е образувано досъдебно производство под наблюдение на Окръжна прокуратура- Варна.

През ноември миналата година 9 обитателите на дом за стари хора в село Рояк, област Варна, загинаха сред като пожар обхвана дома.

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

БСП Варна: Неутралитет на България спрямо войната Русия - Украйна

Пълен неутралитет на България по отношение на войната в Украйна. Това беше изводът, около който се обединиха социалистите от Варна по време на дискусията “Войната и мирът. Конфликтът в Украйна – част от глобалните процеси за промяна на световния модел и последиците за икономиката на България“. Във Варна бяха отправени […]