Пожарникари на протест във Варна

MadeInVarna
Пожарникари на протест във Варна

Варненските пожарникари излязоха на протест тази вечер пред Първа районна служба

Огнеборците настояват за повишаване на възнагражденията с 20% и да не се правят структурни промени на тъмно, предаде БНТ

Протестиращи заявиха, че ги притеснява изваждането на пожарната служба от системата на МВР. Според тях не се води диалог със синдикатите в системата.

“Второто ни искане е да се проведе една реална реформа в МВР и то както е разписано в приложение 10 на коалиционните партньори, тази програма вече стана политическа“, заяви Красимир Костов от Синдикална федерация на служителите на МВР.

Появи се информация, че пожарната ще бъде вадена от МВР и ще се обособи като Държавна агенция. Притеснява ни, че не е говорено с нас. Има структура, ще се вдигнат парите за агенцията, но това е за по-голяма администрация“, допълни Ивайло Янчев, пожарникар.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Всички ученици във Варна се връщат в класните стаи

Всички ученици във Варненска област се завръщат в класните стои от понеделник, 21 февруари. Заповедта за ротационно обучение за част от по-големите ученици няма да бъде удължавана, след като се наблюдава спад на заболеваемостта от коронавирус, заяви областният управител Марио Смърков. В момента под карантина се намират 73 паралелки в […]