Цигуларката Мила Георгиева и маестро Максим Ешкенази откриват Европейския музикален фестивал във Варна

MadeInVarna
Цигуларката Мила Георгиева и маестро Максим Ешкенази  откриват Европейския музикален фестивал във Варна

Виртуозната цигуларка Мила Георгиева заедно с оркестъра на Класик ФМ Радио под палката на маестро Максим Ешкенази откриват тази вечер Европейския музикален фестивал във Варна. Събитието започва в 19 ч. в зала 1 на Фестивалния и конгресен център. ЕМФ се реализира с подкрепата на фонд „Култура“ към Община Варна.

 

По време на концерта ще прозвучат два от най-обичаните цигулкови концерти на виенския майстор – Третият в сол мажор, KV 216 и Петият в ла мажор, KV 219. Оркестърът на Класик ФМ Радио ще изпълни и увертюра към операта „Митридат, цар понтийски“ и Симфония №17 в сол мажор, създадена от 16-годишния Моцарт. “Ще представим на варненската публика много изтънчена, с много висок стил програма от творби на великия композитор, чиито мелодии даже и децата на две години разпознават”, споделя маестро Максим Ешкенази. По думите му това е ценителски концерт, защото е изцяло моцартова музика. 

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Откриват Международния турнир по тенис на маса „Млади надежди“

Традиционният международен турнир за подрастващи по тенис на маса „Млади надежди“ ще се проведе за 33-ти път във Варна. Събитието се откриват утре, 9-ти септември, от 9 ч. в зала 20 на Двореца на културата и спорта и ще продължи до 11 септември. Организатори са спортен клуб по тенис на […]