Правителството отпусна 8 млн. лв. за благоустрояване на “Кайсиева градина”

MadeInVarna
Правителството отпусна 8 млн. лв. за благоустрояване на “Кайсиева градина”
Снимка: Made in Varna

С постановление на Министерския съвет правителството на Бойко Борисов осигури 8 млн. лв. за благоустрояване на II микрорайон в район “Владислав Варненчик” – “Кайсиева градина”. “Тази финансова подкрепа ще ни даде възможност да започнем ремонтни дейности по улици и междублокови пространства, където нищо не е обновявано от десетилетия. Поставихме началото на пълната промяна с IV микрорайон във “Владислав Варненчик” и с “Аспарухово”, продължаваме още по-активно да работим, за да могат варненци да усещат промяната пред своите домове”, коментира кметът Иван Портних.

 

В “Кайсиева градина” предстои основен ремонт на улици, на междублокови пространства, изграждане на нови паркинги и тротоари, създаване на зелени зони и зони за отдих, изграждане на нови детски и спортни площадки, обновяване на уличното осветление. Отпуснатите средства ще дадат възможност за частично финализиране на ремонта на улиците „Петър Дертлиев” и „Асен Разцветников”.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Тройно убийство в апартамент във Варна

Снимка: Made in VarnaТрима души са открити мъртви в апартамент във Варна. От Окръжната дирекция на полицията във Варна заявиха, че органите на реда работят по разкриването на „изключително тежко престъпление”. По непотвърдена към този момент информация се касае за тройно убийство. Имало е и стрелба, която е възникнала към […]