Предлагат дистанционно обучение на ученици от VI до XII клас във Варна

MadeInVarna
Предлагат дистанционно обучение на ученици от VI до XII клас във Варна

Към обучение в електронна среда да преминат всички ученици от Община Варна – от VI до XII клас включително до 20.11.2020 година. Това предложение е изпратено днес от дирекция “Образование и младежки дейности” до Областния кризисен щаб, след съгласуване с кмета на Варна Иван Портних. Новият график е подкрепен от работодателските организации на директорите и е съгласувано с РУО – Варна. За учениците от първи до пети клас включително решенията се вземат от директорите, съобразно конкретната обстановка в училищата, съгласно заповед на министъра на образованието.

До 20.11.2020 г. директорите трябва да изготвят график за обучение в смесена среда – присъствена и от разстояние, като се съобразяват с изискванията на учебната програма и необходимостта от безопасна учебна среда в условията на Covid-19, се казва още в предложението на Община Варна, изпратено до щаба.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Учениците от VI до XII клас минават на дистанционно обучение

От 12.11. до 22.11., включително всички ученици от VI до XII клас преминават към обучение от разстояние в електронна среда, реши областният кризисен щаб по предложение от дирекция “Образование и младежки дейности” към Община Варна. За учениците от първи до пети клас включително решенията се вземат от директорите, съобразно конкретната […]