Предлагат дистанционно обучение на ученици от VI до XII клас във Варна

MadeInVarna
Предлагат дистанционно обучение на ученици от VI до XII клас във Варна

Към обучение в електронна среда да преминат всички ученици от Община Варна – от VI до XII клас включително до 20.11.2020 година. Това предложение е изпратено днес от дирекция “Образование и младежки дейности” до Областния кризисен щаб, след съгласуване с кмета на Варна Иван Портних. Новият график е подкрепен от работодателските организации на директорите и е съгласувано с РУО – Варна. За учениците от първи до пети клас включително решенията се вземат от директорите, съобразно конкретната обстановка в училищата, съгласно заповед на министъра на образованието.

До 20.11.2020 г. директорите трябва да изготвят график за обучение в смесена среда – присъствена и от разстояние, като се съобразяват с изискванията на учебната програма и необходимостта от безопасна учебна среда в условията на Covid-19, се казва още в предложението на Община Варна, изпратено до щаба.

Следваща Новина

Учениците от VI до XII клас минават на дистанционно обучение

От 12.11. до 22.11., включително всички ученици от VI до XII клас преминават към обучение от разстояние в електронна среда, реши областният кризисен щаб по предложение от дирекция “Образование и младежки дейности” към Община Варна. За учениците от първи до пети клас включително решенията се вземат от директорите, съобразно конкретната […]