Предотвратена е злоупотреба за над 100 000 лева с европейски средства при операция на ОДМВР – Сливен

MadeInVarna
Предотвратена е злоупотреба за над 100 000 лева с европейски средства при операция на ОДМВР – Сливен

Спецакцията за противодействие на нарушения и престъпления, свързани с усвояване на средства от европейски фондове за развитиe, е проведена от ОДМВР – Сливен със съдействието на Държавен фонд „Земеделие“ – София.
Действията са реализирани на 7 юли от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“, районните управления в Сливен, Нова Загора и Твърдица, съвместно с екипи на ДФЗ-Ямбол и Областна дирекция по безопасност на храните – Сливен. Извършени са проверки на 13 регистрирани животновъдни обекта в общините Сливен, Тунджа и Гурково.
В хода на полицейски действия са установени редица нарушения, липси и несъответствия с подадените към фонд „Земеделие“ данни. В 12 от обектите нямало живи животни, а на някои от заявените адреси за отглеждане проверяващите не са намерили съществуващи сгради или такива годни за тази цел. В един от обектите са открити непоставени ушни марки на дребни и едри преживни животни, декларирани и заявени за подпомагане по директни плащания през стопанската 2021 година.
Трима са задържани с полицейска мярка за 24 часа. По първоначални данни субсидията, която е трябвало да получат за стопанската година, въз основа на подадените неверни данни към фонд „Земеделие“ е над 100 000 лева.  Работата по извършените проверки продължава.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Шоуто Евро 2021 по плажен хандбал започна днес!

Отборите вчера проведоха тренировки на специално изградените четири корта на южния варненски плаж. Срещите от груповата фаза започнаха днес в 10 сутринта. България постигна първа победа на Евро 2021 по плажен хандбал за юноши и девойки до 17 години! “Лъвците” ни надиграха Гърция с дузпи. Срещите на отборите ни може […]