Предотвратена е злоупотреба за над 100 000 лева с европейски средства при операция на ОДМВР – Сливен

MadeInVarna
Предотвратена е злоупотреба за над 100 000 лева с европейски средства при операция на ОДМВР – Сливен

Спецакцията за противодействие на нарушения и престъпления, свързани с усвояване на средства от европейски фондове за развитиe, е проведена от ОДМВР – Сливен със съдействието на Държавен фонд „Земеделие“ – София.
Действията са реализирани на 7 юли от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“, районните управления в Сливен, Нова Загора и Твърдица, съвместно с екипи на ДФЗ-Ямбол и Областна дирекция по безопасност на храните – Сливен. Извършени са проверки на 13 регистрирани животновъдни обекта в общините Сливен, Тунджа и Гурково.
В хода на полицейски действия са установени редица нарушения, липси и несъответствия с подадените към фонд „Земеделие“ данни. В 12 от обектите нямало живи животни, а на някои от заявените адреси за отглеждане проверяващите не са намерили съществуващи сгради или такива годни за тази цел. В един от обектите са открити непоставени ушни марки на дребни и едри преживни животни, декларирани и заявени за подпомагане по директни плащания през стопанската 2021 година.
Трима са задържани с полицейска мярка за 24 часа. По първоначални данни субсидията, която е трябвало да получат за стопанската година, въз основа на подадените неверни данни към фонд „Земеделие“ е над 100 000 лева.  Работата по извършените проверки продължава.

Следваща Новина

Шоуто Евро 2021 по плажен хандбал започна днес!

Отборите вчера проведоха тренировки на специално изградените четири корта на южния варненски плаж. Срещите от груповата фаза започнаха днес в 10 сутринта. България постигна първа победа на Евро 2021 по плажен хандбал за юноши и девойки до 17 години! “Лъвците” ни надиграха Гърция с дузпи. Срещите на отборите ни може […]