Премахват две дървета в кв. „Чайка“, защото са изсъхнали и опасни

MadeInVarna
Премахват две дървета в кв. „Чайка“, защото са изсъхнали и опасни

Изцяло сух орех и пречупена ела до паркинга между бл. 64 и бл. 65 в кв. „Чайка“ ще бъдат премахнати, защото са изсъхнали и опасни. Това показва проверка, направена от еколозите от район „Приморски“ и Община Варна, които реагираха на сигнал в социалните мрежи. 

При проверката е установено, че при изпълнение на озеленителни работи в кв. „Чайка“ до паркинга на бл. 64 и бл. 65, има изцяло сух орех с голяма хралупа в основата и две силно наклонени стъбла. До бл. 65 в кв. „Чайка“ има ела, която е била пречупена и полегнала след урагана, който връхлетя Варна в края на миналата година. 

Двете дървета представляват опасност за преминаващите и затова следва да бъдат премахнати от частна фирма за сметка на Община Варна, пише в констативния протокол на екоинспекторите. 

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Благомир Коцев се срещна с родни производители на фермерски пазар във Варна

Кметът Благомир Коцев се срещна с български производители по време на двудневен фермерски пазар във Варна. Собственици на родни български продукти от цялата страна предлагат изделията си днес и утре на бул. „Сливница“ в градинката между Община Варна и Регионалния исторически музей. Инициативата е национална и се провежда в различни […]