Курсанти от Морско училище елиминират врага във военна симулация

MadeInVarna
Курсанти от Морско училище елиминират врага във военна симулация

Курсанти от различни курсове и специализации на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ проведоха междуекипажно състезание Airsoft – военна симулация с еърсофт реплики. Това са идентични копия на бойните варианти на оръжия. Всички еърсофт реплики стрелят с 6-милиметрови пластмасови топчета.
В междуекипажното състезание, което се проведе във войскови район „Карантината“, участваха 10 отбора от по 5-има души. Според сценария на симулацията два отряда бяха инфилтрирани на територията на изоставената база. Задачата им бе да намерят и елиминират отряд на врага, пристигнал по-рано същия ден. Докато извършват търсенето, отрядите се срещат в ситуация на близък бой. Основната им задача бе да елиминират противниковия отряд, без да регистрират жертви.
Турнирът бе проведен в три етапа. Всеки двубой между екипажите премина в три схватки. Екипите разполагаха с 3 минути преди започването на схватките, за да измислят стратегия за справяне със задачата.
По време на състезанието всеки от курсантите бе снабден с 60 броя муниции (два пълнителя по 30 заряда), предпазни очила, предпазна маска, камуфлаж, сумка и автомати – М4А1 – 5,56 m, и AK-47 – 7,62 m.
След напрегнатия екшън в района на „Карантината“, дойде време и за обявяване на победителите. Първи завърши II екипаж, с командир курсант мичман Ясен Златанов. На второ място се подреди III екипаж, воден от курсант мичман Валентин Георгиев. Трети стана IV екипаж, с командир курсант мичман Николай Петров, който е дал и идеята за този вид междуекипажно състезание.
„Написах сценария и с помощта на мичман Полина Серафимова и останалия команден състав бе обезпечено осигуряването на материалната част“, разказа курсант мичман Петров.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Апелативният съд потвърди присъда на таксиметров шофьор за ПТП със загинал мотоциклетист

Варненският апелативен съд потвърди условната присъда на таксиметров шофьор, участвал в пътно произшествие, в което настъпила смъртта на мотоциклетист. Катастрофата стана в близост до Висшето военноморско училище във Варна преди близо две години. Окръжен съд – Варна е признал вината на подсъдимия Красимир К. за това, че на 14 октомври […]