Премахват три павилиона в района до Македонския дом

MadeInVarna
Премахват три павилиона в района до Македонския дом

Три павилиона за бърза закуска до Македонския дом ще бъдат премахнати, в резултат на проверка на служители от отдел „Контрол по търговската дейност и туризма“ към Община Варна. Те са били разположени на общински терен, съобщи заместник-кметът по сигурността Илия Коев.

 

Търговските обекти са поставени с разрешение от район „Одесос“ за срок до 31.03.2024 година. Собствениците са уведомени, че след изтичане на срока на действие на разрешенията, същите трябва да бъдат демонтирани. При неизпълнение Община Варна и районната администрация ще започнат процедура по чл. 57 а от ЗУТ за принудителен монтаж на павилионите.

 

При извършените проверки от общински служители е установено още, че разположените маси, столове, подиуми и слънцезащитни конструкции на заведения до Македонския дом заемат общински терен, без да заплащат обезщетение на районната администрация и без разрешение за поставянето им. На управителите на туристическите обекти е връчено предписание да освободят заеманите общински терени до края на месеца. Към настоящия момент предписанията за премахване са изпълнени, каза още Илия Коев.

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Община Варна осветява училище в цветовете на българското знаме и на НАТО

По случай отбелязването на 20-годишнината от присъединяване на страната ни към НАТО днес в 19.00 часа Община Варна ще освети символично сградата на ОУ “Георги С. Раковски“  в цветовете на българското знаме и в синия цвят на Алианса. В същата сграда се помещава и Гимназия с преподаване на чужди езици  […]