Премиерът Борисов: Осигурихме над 11 милиарда лева по време на мандата за развитие на земеделието

MadeInVarna
Премиерът Борисов: Осигурихме над 11 милиарда лева по време на мандата за развитие на земеделието

„Осигурихме над 11 милиарда лева по време на мандата за развитие на земеделието като само през изминалата година дотациите са за повече от 3 милиарда лева“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на посещението си в стопанство за отглеждане на биволи.

Благодарение на последователната политика на правителството през последните 4 години бяха постигнати нарастване на стойността на продукцията в сектор животновъдство с 1,8% и устойчиви нива на Брутната добавена стойност от отрасъла в рамките на около 4 млрд. лева годишно. В рамките на миналата година сектор животновъдство получи подпомагане в размер на над 315 млн. лв. Животновъдите имаха възможност да кандидатстват и по извънредната мярка за COVID-19, която бе с финансов ресурс от близо 80 млн. лв.

Министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева подчерта, че от 19 април т. г. е предвидено да стартира приемът на проектни предложения по подмярката за инвестиции в земеделските стопанства, която е една от най-атрактивните в Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. В момента по нея тече обществено обсъждане. А през следващите два месеца земеделските производители ще бъдат подпомогнати с над 650 млн. лв., съгласно индикативния график на фонд ,,Земеделие”.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

РЗИ-Варна пуска "зелен коридор" за граждани, желаещи да се ваксинират с AstraZeneca

Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ във Варна пуска “зелен коридор” за граждани, желаещи да се имунизират с ваксината на AstraZeneca. Ваксинацията ще се извършва в имунизационния кабинет на първия етаж от 12:30 до 16:00 ч. на 31 март, 1 и 2 април. За други дати през месец април гражданите ще бъдат […]