Премиерът Борисов разговаря с председателя на Европейския съвет

MadeInVarna
Премиерът Борисов разговаря с председателя на Европейския съвет

Министър-председателят Бойко Борисов проведе видеоконферентен разговор с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел.

Председателят на Европейския съвет провежда серия от разговори с държавните и правителствени ръководители на страните членки в рамките на подготовката на заседанието на лидерите на 25 и 26 март 2021 г. Целта е предварителен обмен на мнения по темите от актуалния дневния ред.

В рамките на срещата бяха обсъдени темите, които ще бъдат във фокуса на разговорите на евролидерите в Брюксел идната седмица – ответните действия срещу пандемията от COVID-19, единния пазар, промишлената политика, цифровата трансформация и икономиката, положението в Източното Средиземноморие и отношенията с Русия.

Премиерът Бойко Борисов отново изтъкна предложението на България, Австрия, Латвия, Словения, Чехия и Хърватия за компенсационен механизъм за разпределение на ваксините срещу COVID-19 в ЕС на база човек от населението. Министър-председателят акцентира върху необходимостта от европейска солидарност и обединение по темата, за да се гарантира едновременно изпълнение на фазите на ваксинационните планове в държавите членки. „В противен случай биха възникнали огромни различия между отделните държави в процеса на имунизация на населението“, посочи Бойко Борисов пред Шарл Мишел.

Следваща Новина

Ернестина Шинова: Приоритетите ми са образование, наука и култура - това ни прави българи

Моите приоритети са образование, наука и култура, защото това дава нашата идентичност. Това ни прави българи. Това ни прави различни от всички останали. Аз съм определено за Европа на различните отечества – заедно, но различни. Това каза в „Денят ON AIR“ актрисата Ернестина Шинова, кандидат-депутат на ВМРО от гражданската квота […]

Подобни Новини