Премиерът Бойко Борисов и ирландският вицепремиер Лео Варадкар проведоха телефонен разговор

MadeInVarna
Премиерът Бойко Борисов и ирландският вицепремиер Лео Варадкар проведоха телефонен разговор

Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с ирландския вицепремиер Лео Варадкар. Двамата обсъдиха ситуацията с разпространението на COVID-19 в България и в Ирландия, както и предизвикателствата, пред които са изправени двете страни в следствие на пандемията. Премиерът Борисов и ирландският вицепремиер изразиха надежда, че в близко бъдеще гражданите в Европа ще могат да се върнат към нормалното си ежедневие и отново ще могат да пътуват спокойно с цел туризъм или бизнес.
В рамките на телефонния разговор премиерът Бойко Борисов и вицепремиерът Лео Варадкар акцентираха върху двустранните отношения между България и Ирландия. Двамата се съгласиха, че съществува сериозен потенциал за развитие на ползотворно сътрудничество, както по теми от европейския дневен ред, така и на двустранно равнище. Премиерът Бойко Борисов изтъкна ползите от активния политически диалог на високо ниво за задълбочаването на партньорството между България и Ирландия.

Следваща Новина

Борислав Гуцанов: „Статистиката говори - на първо място сме по смъртност в Европа и на второ място – в света

„Борисов и министърът на здравеопазването си играят със здравето на хората. Цената а кампанията се мери в загубени животи. Съжалявам, че трябва да го кажа, не ме води емоцията, а статистиката. Само днес информацията от Института „Джон Хопкинс“,  е фрапираща. България е на първо място в света по смъртност в Европа и на […]

Подобни Новини