Премиерът Бойко Борисов посети нови обекти във Варна

MadeInVarna
Премиерът Бойко Борисов посети нови обекти във Варна

Премиерът Бойко Борисов посети нови обекти във Варна. „Това, което сме обещали на варненци, го правим. Булевард „Васил Левски“ стана чудесен и чувствително облекчи трафика в града. АМ „Хемус“ се строи на пълни обороти – много бързо и в срок. Активно работим и по изграждането на скоростния път Ботевград – Мездра в най-тежкия участък. Нарастват случаите на заболели от коронавирус, но се движим в границата на риска. Умолявам хората да не си мислят, че е всичко е приключило и ги призовавам да пазят възрастните. Няма да коментирам всеки един политически проект, толкова много станаха, че времето едва ли ще ми стигне. Демокрация е, на изборите догодина ще се премерим“, заяви Бойко Борисов пред журналисти.

 

Заедно с кмета на Варна Иван Портних и с вицепремиера Томислав Дончев той  посети новата детска градина „Карамфилче“, която е с четири групи. Тя бе изградена на мястото на стари бараки. За последните години Община Варна е построила 4 нови сгради, една се изгражда в момента на мястото на бившия дом „Другарче“, 3 детски градини бяха основно ремонтирани по ОП „Региони в растеж“, а в 12 площадките за игри в дворовете са напълно обновени.

 

„Варна е първият голям град, който няма проблем с местата в детските градини. Тъй  като в централната градска част детските градини са най-търсени, работим за решаване и на тази задача“, коментира кметът Иван Портних.

 

Премиерът посети и обновена операционна зала в МБАЛ „Св. Анна“, където бе посрещнат от изпълнителния директор на болницата д-р Красимир Петров. Инвестицията е 750 000 лв., от които 250 000 лв са осигурени от Община Варна. Над 2 млн. лв. пък са вложени в ремонти на сградния фонд на здравното заведение. Кметът припомни, че инвестиции в нова апаратура през последните месеци са направени в Очна болница, в АГ-болницата и в МБАЛ „Света Марина“. „Здравните заведения в града, заедно с Медицинския университет,  са причина Варна да се утвърждава като водещ медицински център в страната“, допълни Иван Портних.

 

Визитата завърши с посещение на новия спортно-развлекателен комплект на ул. „Студентска“. Той е разположен на площ от 17 дка, с игрища за футбол, баскетбол, пътеки за бягане и каране на ролери, със зона за отдих.

 

По време на посещението кметът Иван Портних запозна премиера с някои от новите проекти на Варна. “Ще разчитаме на подкрепа от правителството за няколко важни инфраструктурни обекта, част от комплексните мерки за облекчаване на трафика в града”, поясни кметът. Те предвиждат:

-Изграждане на 3 нови кръстовища на две нива -на бул. “Вл. Варненчик” и ул. “Атанас Москов”; на бул. “Вл. Варненчик” и бул. “Хр. Смирненски”; на бул. “Васил Левски” и бул. “Осми приморски полк”

-Изграждане на обходен път за тежкотоварния трафик – от АМ “Хемус” по ул. “Атанас Москов” и прехвърляне през жп линията на ул. “Девня” за бърз достъп до пристанището и южната промишлена зона

-Разширяване на бул. “Цар Освободител” до летището, включително с предвидения в Общия устройствен план на града екологичен електрически влак – за бърза връзка от курортите до аерогарата и новата икономическа зона “Варна”, по която морската столица работи с община Аксаково.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Жители от "Добрева чешма": Недоумяваме защо община Варна продължава упорито да бъде сляпа и глуха за нашите проблеми

Подписка на жители от местност “Добрева чешма” във Варна до Общински съвет и кмета на града Иван Портних поставя въпроси за дългогодишните проблеми, които имат живущите в района: липса на водоснабдяване, канализация, път, улично осветление, достъп до обществен транспорт и извозване на битовите отпадъци, предаде moreto.net. Ето какво гласи тя: […]