Премиерът: Години наред България ще получава транзитни такси от преноса на газ

MadeInVarna
Премиерът: Години наред България ще получава транзитни такси от преноса на газ
На компресорна станция „Лозенец“ се изграждат на два нови газотурбокомпресорни агрегати. Те са най-ново поколение производство на американската компания Solar Turbines, която е лидер в сектора. Агрегатите са снабдени с ниско-емисионни горивни камери, съответстващи на изискванията на екологичното законодателство и осигуряват спазване на допустимите норми за изпускане на вредни замърсители въз въздуха. 80 строители работят на КС „Лозенец“ като се очаква те да са готови през третото тримесечие на годината.
Монтирането на новите агрегати е част втори етап от модернизацията на компресорните станции от газопреносната мрежа на „Булгартрансгаз”. Проектът е ключов и осигурява ефективен и екологосъобразен пренос на природен газ. На компресорните станции „Петрич“, „Лозенец“ и „Ихтиман“ се монтират общо 4 нови нискоемисионни компресорни агрегата. През февруари тази година беше въведен в експлоатация монтираният агрегат на КС „Петрич“, Продължават строително-монтажните работи и на агрегата на КС „Ихтиман“.

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Вицепремиерът Марияна Николова в Пампорово: Курортът отчита добър сезон, очакват туристи до средата на април

Пампорово отчита добър зимен сезон, като се очаква и в следващите дни интересът да се запази и туристи да има до средата на април. В момента тук условията за снежни спортове са много добри, а предстоящата ученическа ваканция дава още една възможност за пътувания в планината. И аз призовавам българите […]