Президентът Румен Радев проведе работна среща с посланика на Германия Кристоф Айххорн

MadeInVarna
Президентът Румен Радев проведе работна среща с посланика на Германия Кристоф Айххорн

Държавният глава Румен Радев проведе днес работна среща на „Дондуков“ 2 с посланика на Федерална република Германия в България Кристоф Айххорн.

Двустранното икономическо партньорство, перспективите за устойчиво развитие на бизнес климата в България, както и потенциалът за повишаване на добавената стойност в производствата, създадени с германски инвестиции у нас, бяха сред акцентите на срещата. Обща бе оценката, че голямата общност от около 400 хиляди български граждани, които живеят и работят в Германия, но остават свързани с родината си, е реален фактор за трансфера на нови знания, умения и модели за развитие на бизнес средата в България.

Енергийната трансформация в рамките на ЕС и подходите за изграждане на модерна и въглеродно неутрална енергетика, като се отчитат и социалните аспекти на този дългосрочен процес, също бяха обсъдени по време на срещата. Двамата размениха мнения и по политиката на разширяване на Европейския съюз, както и за провеждането в София на предстоящата среща на върха на инициативата „Три морета“, на която Германия е стратегически партньор.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

По случай Международния Ден на Земята - засадиха 1500 дръвчета в Девня

Днес по повод Международния Ден на Земята – 22 април в местността “Бозлука” успяхме да засадим малка акациева гора. Сърдечно благодаря на всички, които се включиха в еко инициативата на Община Девня! Това обяви във фейсбук кметът на Девня Свилен Шитов. Заедно с граждани, служители от администрацията, от Дневния център […]