Приключи изграждането на 25 интелигентни пешеходни пътеки

MadeInVarna
Приключи изграждането на 25 интелигентни пешеходни пътеки

Приключи изграждането на 25 интелигентни пешеходни пътеки във Варна, които започват автоматично да светят при засичане на пешеходец, който е стъпил върху тях. Индикацията се извършва от датчици, инсталирани в пътната настилка, а светлинната сигнализация предупреждава автомобилите за пешеходеца. Обектите са част от втората фаза на приключилия проект за интегриран градски транспорт на Варна, съобщи ръководителят на проекта Христина Костадинова.

С цел намаляването на шумовото замърсяване и повишаване безопасността на гражданите бе надградена и системата за достъпност на незрящи. За целта 46 кръстовища бяха оборудвани с бутони за заявка на звуково оповестяване.

В рамките на проекта бяха реализирани и редица мащабни ремонти –  на участъка от бул. „Приморски” в обхват от ул. „Ст. Стамболов” до бул. „Цар Освободител” и прилежащият автоподлез; На уличната мрежа по трасето бул.”Цар Освободител” – в обхват от бул. “Приморски” до бул.”Княз Борис I”;  На уличната мрежа по трасето по бул. „Първи май” – в обхват от ул.”Мара Тасева”, кръстовище на VAR1087-/I-9/ кв.”Аспарухово” – кв.”Галата” ; Реконструкция на улична мрежа по трасето на бул. “Народни будители” – в участъка от ул. “Мара Тасева” до ул. “Нарва” и от ул. “Св. Св. Кирил и Методий” до ул. “Мара Тасева” , в т.ч. трасето на обръщача на МГТ по ул. “Св.Св.Кирил и Методий.

Извършени бяха и ремонти по трасето на бул. “Васил Левски” – в участъка от  ул.”Подвис” до  бул.”Осми Приморски полк”, в това число и изграждане на велоалея. Изпълнени бяха мероприятия за подобряване на достъпната среда и ремонт на автомобилни и пешеходни подлези, както и ремонт на бул. „Осми Приморски полк” – в участъка от бул. „Васил Левски” до бул. „Христо Смирненски”, вкл. основен ремонт на пътен възел „Виница”, на пешеходния подлез и мероприятия за подобряване на достъпната среда. завършена е и реконструкцията на ул. “Съборни” – в участъка от бул. “Владислав Варненчик” до бул. “Сливница”. По проекта бяха закупени и 15 нови стандартни автобуси  с екологична норма за изгорели газове ЕВРО 6.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Служители на ГДНП задържаха двама криминално проявени мъже за наркотици

Операцията е проведена под надзора на Софийска градска прокуратура Специализираната операция на служители от Главната дирекция „Национална полиция“ е проведена на 8 март т.г. на територията на столичния квартал „Орландовци“ под надзора на Софийската градска прокуратура.  Арестът на двамата мъже – 53-годишен от Радомир и 40-годишен от Бухово, е извършен […]