Служители на ГДНП задържаха двама криминално проявени мъже за наркотици

MadeInVarna
Служители на ГДНП задържаха двама криминално проявени мъже за наркотици

Операцията е проведена под надзора на Софийска градска прокуратура

Специализираната операция на служители от Главната дирекция „Национална полиция“ е проведена на 8 март т.г. на територията на столичния квартал „Орландовци“ под надзора на Софийската градска прокуратура.  Арестът на двамата мъже – 53-годишен от Радомир и 40-годишен от Бухово, е извършен след попупко-продажбата на 1 кг амфетамин. Двамата са с криминалистически регистрации и осъждани за различни престъпления – 53-годишният – за разпространение на акцизни стоки без бандерол, а 40-годишният – за хулиганство и принуда.
В хода на разследването било установено, че радомирецът е получил амфетамина от 40-годишният мъж от Бухово. При обиска от „клиента“ са  иззети 1 килограм от дрогата – пресовки. На адрес в столицата, ползван от 40-годишния, и в две негови моторни превозни средства криминалистите са намерили и иззели амфетамин с тегло 1, 764 кг,  химически вещества и технически средства за производство на наркотични вещества. На адрес в Радомир, обитаван от 53-годишния мъж, са открити 657 грама суха тревиста маса (канабис), 19 грама амфетамин и малко количество MDMA, електронна везна и сумата от 18031 лева.
След санкция на прокурор при Софийската градска прокуратура двамата мъже са задържани за 72 часа и са привлечени в качеството на обвиняеми за престъпление по чл.354а, ал.1 от НК. По случая е образувано досъдебно. Предстои да бъде внесено искане за определяне на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ от Софийски градски съд.
Работата по документиране престъпната дейност на двамата мъже продължава.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Варна отчита спад от 90% на телефонните измами и значително намаляване на престъпността за 2020 г.

Данните, касаещи съвместната дейност на Окръжна прокуратура – Варна и Областната дирекция на МВР за 2020 г., затвърждават тенденцията за намаляване на престъпността на територията на Варненския съдебен район. Това обобщи окръжният прокурор на Варна Красимир Конов в съвместно изявление с директора на ОД МВР в града старши комисар Даниел […]