Приключиха състезанията по хандбал и бадминтон за ученици

MadeInVarna
Приключиха състезанията по хандбал и бадминтон за ученици

Състезанията по хандбал и бадминтон, част Общинските ученически игри 2022/2023 г., завършиха, съобщиха от дирекция “Спорт”. Те бяха проведени в залата на Първа ЕГ и в Двореца на културата и спорта. При хандбал за девойки, възрастова група 8-10 клас, първо място спечели тимът на СУ “Гео Милев”, следван от СУ за ХНИ “К. Преславски” и ПГХ и ХВТ “Д. И. Менделеев”. При юношите 8-10 клас шампиони са учениците на ПТГ Варна. 

В надпреварата по бадминтон при момичетата във възрастова група 5-7 клас шампионите са от ОУ „Черноризец Храбър“, а при момчета – от ОУ „Г. С. Раковски“. При по-големите учениците златното отличие е за Първа езикова гимназия, възрастова група 8-10 клас, за юноши и девойки. Всички призьори получиха награди от дирекция „Спорт” – купи, грамоти, медали, топки и федербали. Първенците ще участват в областните първенства през месец март.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Музеят на спорта получи нов експонат

Музеят на спорта, който се намира в сградата на Юнашки салон, се сдоби с нов експонат. Юлиян Спасов, брат на големия футболист и треньор Никола Спасов, дари неговия плакет “Най-добър треньор по футбол” за 2015 година. Тогава ФК ”Черно море” със старши треньор Никола Спасов, спечели “Купата на България” в […]