Канят политическите партии и коалиции за консултации за подвижните СИК

MadeInVarna
Канят политическите партии и коалиции за консултации за подвижните СИК

В изпълнение на чл. 90 и чл. 91 от Изборния кодекс, Решение № 2599-НС от 05.10.2023 г.  на ЦИК, се канят парламентарно представените политически партии и коалиции – ГЕРБ – СДС, ПП-ЗБ, „Възраждане“, ДПС, „БСП за България“ и „Има такъв народ“ на 16.10.2023 г. от 10:00 ч. в зала „Варна“, Община Варна, за участие в консултации за сформиране съставите на подвижни секционни избирателни комисии (ПСИК) в изборите за общински съветници и за кметове на 29 октомври 2023 г.

 

За участие в консултациите следва да бъдат представени:
1. Писмено предложение за състава на ПСИК, което съдържа: наименованието на партията или коалицията, която прави предложението; трите имена и единен граждански номер на предложените лица; длъжност в комисията, за която се предлагат; образование, специалност; телефон за връзка с предложеното за член на ПСИК лице.
2. Заверено от партията копие от удостоверение за актуално правно състояние на партията, издадено не по-рано от 31.07.2023 г. или копие от решението за образуване на коалицията за участие в изборите за 49-то Народно събрание, удостоверяващи пълномощията на лицата, представляващи партията или коалицията.
3. Пълномощно, подписано от представляващите партията/коалицията, или заверено копие от такова, когато в консултациите участват упълномощени лица.
4. Списък на резервните членове, които да заместят предложените по т.1 лица, когато правомощията на член на ПСИК се прекратят предсрочно в случаите по чл. 51, ал. 2 от ИК или когато член на ПСИК не се яви в изборния ден.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Откриха Европейското първенство по спортна акробатика за младежи и девойки

Европейското първенство по спортна акробатика за младежи и девойки бе открито днес в Двореца на културата и спорта във Варна. Събитието, което ще се проведе в дните от 12-ти до 15-ти октомври, се организира с финансовата подкрепа на Община Варна. Това е 12-то издание на шампионата за възрастовите групи от […]