Продължава гласуването за 14 проекта за рисунки на асфалт

MadeInVarna
Продължава гласуването за 14 проекта за рисунки на асфалт

Всеки желаещ може да се включи в гласуване за идейни предложения за рисунка на асфалт, което ще приключи на 19.03.23 г., неделя, в 24:00 ч. Инициативата е част от проекта „Използване на публичното изкуство за свързване на града“ (Using Public Art to Reconnect the City), който се реализира по инициатива на СНЦ “Пространствата на Варна“ (Varna Spaces), със съдействието на Община Варна, съфинансиран от Bloomberg Philanthropies.

Във фейсбук страницата на организацията са представени 14 проектни предложения за идейна концепция, като сюжетите са различни – морски обитатели и пейзажи, кръговрат на живота, традиционни мотиви. Кандидатът, събрал най-много гласове (лайкове), ще продължи към втория етап – представяне на работен план, чрез който може да задълбочи своето предложение. Към втория етап ще продължат още двама участници, определени от експертното жури към проекта. Тримата финалисти ще бъдат обявени на 24.03.23, когато започва да тече и срокът за предаване на работния план.

Проект Reconnect the City е общностен проект, в основата на който е включването на гражданското общество, казват от сдружението.

Гласуването е на адрес:

https://www.facebook.com/VarnaSpaces/posts/pfbid02YDGnzF452SCy6c5CH4Y1ytaPfpZehjNtrnrvXKGnVhnXV9qg3eND4BHzVLSUYUg9l


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Кметът Иван Портних: От политическите атаки срещу бюджета губят варненци

Бойкотира ли държавата бюджета на Варна? Този въпрос става все по-актуален, след като в края на миналата седмица Административният съд във Варна отхвърли оспорването от бившия областния управител Благомир Коцев (ПП), настоящ кандидат-депутат от коалиция ППДБ, на решение на Общинския съвет за продажба на 16 общински имота.  Според магистратите това […]