Провериха 821 лица за спазване на наложената им задължителна домашна карантина

MadeInVarna
Провериха 821 лица за спазване на наложената им задължителна домашна карантина

Служители на ОД на МВР – Варна са извършили 821 проверки по адреси за спазване на задължителната домашна карантина от лица, които са били в контакт със заразени с коронавирус граждани или са пристигнали от рискова дестинация. Установени са четири нарушения, за които са образувани три  проверки и едно досъдебно производство за престъпления по член 355, ал. 2 от НК, съобщават от пресцентъра на полицията във Варна. Разследванията, започнати по време на обявеното извънредно положение заради коронавируса, са взети на специален отчет от Апелативната прокуратура във Варна.

 

Извършени са 232 проверки в паркове, градини и детски площадки във Варна и областта. Съставени са два акта за установено нарушение. ОДМВР – Варна призовава гражданите да си останат вкъщи, да ограничат излизанията от дома, да пътуват само при неотложност на пътуването.

Следваща Новина

Въвеждат строги мерки за кооперативните и фермерските пазари във Варна

Търговското дружество „Пазари“ ЕАД да създаде организация за функционирането на кооперативните и фермерските пазари, като се отчете конкретната специфика като разположение, капацитет и брой на участващи производители за директни доставки на малки количества суровини до краен потребител. Това се казва в заповед на Кмета на Община Варна, издадена въз основа […]