Рашков: Разследват длъжностно лице от Община Варна, ръководило престъпна група

MadeInVarna
Източник: НоваТв
Рашков: Разследват длъжностно лице от Община Варна, ръководило престъпна група

В началото на 2020 г. Специализираната прокуратурата е образувала досъдебно производство срещу длъжностно лице от администрацията на Община Варна за това, че от януари 2016 г. е ръководило и участвало в престъпна група за измами и документни престъпления. Това стана ясно от отговор на вътрешния министър Бойко Рашков на въпрос от народния представител Цончо Ганев по време на парламентарния контрол.

Рашков разказа, че в службата за борба срещу организираната престъпност във Варна през 2019 г. е постъпила информация за незаконни действия от страна на служители – експерти в администрацията на общината. Данните били, че са получавани и разпределяни облаги, с което бюджетът на общината е бил ощетен в големи размери.

 

Направена е справка и са събрани данни за корупционна дейност, които са изпратени на Спецпрокуратурата. През февруари 2020 г. е образувано досъдебно производство. В хода на разследването са били проведени множество разпити и експертизи. През октомври 2021 г. е бил изпратен доклад на наблюдаващия прокурор.

След това Спецпрокуратурата е изискала материалите от досъдебното производство, но до настоящия момент няма получени указания към органите на МВР, обясни министър Рашков.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Пет пъти повече европроекти в област Варна през програмен период 2014-2020

Пет пъти повече договори за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ са сключени с бенефициенти в Област Варна през изтеклия програмен период 2014-2020 г. в сравнение с предходния – 2007-2013 г. Почти двойно се е увеличила и общата стойност на инвестираните средства от европейските фондове, съобщават от Областния информационен център-Варна. Повишаването […]