Раздор в заведенията заради отварянето от първи март. Протест ще има!

MadeInVarna
Раздор в заведенията заради отварянето от първи март. Протест ще има!

Голямата част от заведенията у нас продължават да настояват за отваряне на 1 февруари за дневните обекти и на 1 март – за нощните и затова решението на някои от бранша да се съгласи на по-късни дати няма да повлияе на готвения утре национален протест. Това стана ясно от думите на председателя на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов пред bTV. Буквално час по-рано от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация обявиха, че са се споразумели със здравния министър отварянето да започне от началото на март.
„Миналата седмица бяхме на среща в МЗ – Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България ясно заявихме: на 1 февруари отварят дневните заведения, на 1 март – нощните заведения. Тази позиция е непроменена и затова утре излизаме на протест. Днес разбрахме, че е имало среща на хотелиерската асоциация със здравното министерство, на която са се съгласили да работят от 1 март – много хубаво са се съгласили, но, както знаете, ресторантите в хотелите работят и в момента, а ние, ресторантите, извън хотелите, не работим. Казват, че имат над 1000 членове чисти ресторанти. В България има 26 000 заведения, другите 25 000 не са съгласни с това нещо“, подчерта Алибегов.
По думите му другият предложен днес в Министерския съвет вариант от премиера Борисов – ограничено отваряне от февруари, ги устройва, но на този етап никой не е търсил мнението им.Даже и това да се случи, протестът няма да се отложи: „Има много проблеми в бранша (…) В средата на януари започна изплащането за ноември месец (…) Локдаунът е от октомври, първият е от 13 март, бизнесът почти никакви пари не е получил. Когато започнат да плащат и да влизат парите, ще водим този разговор“.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Вандали счупиха стъкло на автобус от градски транспорт

Вандали са строшили стъклото на автобус от градски транспорт по линия №7. Случката се разиграва тази вечер на спирка Дубровник. Снимки от случката публикува Георги Минков в групата “Забелязано във Варна”.