Иван Маджаров: Ползите от ваксините са огромни, страничните ефекти са пренебрежимо малки

MadeInVarna
Източник: БНТ
Иван Маджаров: Ползите от ваксините са огромни, страничните ефекти са пренебрежимо малки
Кадър: БНТ

На фона на огромните ползи, които имат ваксините, единичните случаи не би трябвало да притесняват хората, каза в “Денят започва” по БНТ председателят на БЛС д-р Иван Маджаров.

Така той коментира случая в дом в Опанец, където 14 от ваксинираните срещу COVID-19 обитатели с деменция са с положителни PCR тестове след втора доза ваксина. Много по-опасно е да се разболееш, отколкото да се притесняваш от странични ефекти, които са пренебрежимо малки, каза още Маджаров.

Вероятно все още няма достатъчно ваксини в България. Той каза още, че заради недостатъчния брой на ваксини все още не е възможно пациентите да изберат с коя да се ваксинират.

По думите му няма нищо притеснително в това някой да се зарази с COVID-19 след втора доза ваксина, тъй като инфекцията ще протече много по-леко.

Д-р Маджаров коментира случай на опит за измама при онлайн консултации с медици, които съдействат на пациенти в настоящата ситуация.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Третата вълна на COVID-19 по нищо не прилича на втората

Кадър: БНТ Наблюдавайки хоспитализациите на пациенти с доказана коронавирусна инфекция, Министерството на здравеопазването отчита, че третата вълна на COVID-19 в страната по нищо не прилича на втората. Цели фамилии и семейства са болни. Положителни за COVID-19 са бременни и родилки. Все повече млади хора биват настанявани в лечебни заведения. Това […]