Румен Радев: Следвам предвидената в Конституцията хронология

MadeInVarna
Румен Радев: Следвам предвидената в Конституцията хронология

„Нека следваме хронологията според Конституцията. Нямам никакво намерение да бавя, редно е в обстановката, в която се намираме, час по-скоро да имаме яснота и, надявам се, стабилно, оперативно, редовно правителство“. Това заяви държавният глава Румен Радев пред журналисти днес. В отговор на въпрос кога ще бъде свикано новоизбраното 45-то Народно събрание и кога ще започнат консултациите за връчването на проучвателни мандати за съставяне на правителство, президентът посочи, че преди да издаде указ с датата за първото парламентарно заседание е необходимо да бъдат обнародвани в Държавен вестник имената на бъдещите народни представители.

Засилващите се спекулации от определени политически партии и поръчкови коментатори относно служебното правителство издават страх и притеснение от възможно повдигане на розовата завеса за управлението на страната, посочи още президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпрос.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Окръжна прокуратура-Кърджали привлече като обвиняем и задържа 21-годишен мъж за умишлено убийство в гр. Кърджали

Под ръководството на Окръжна прокуратура-Кърджали, днес, 12.04.2021 г., започна разследване на причините за смъртта на 52-годишна жена от гр. Кърджали. По образуваното досъдебно производство са извършени оглед на местопроизшествие, претърсване и изземване, разпитват се свидетели, назначена е съдебномедицинска експертиза. С постановление на разследващ орган, от 12.04.2021 г., към наказателна отговорност […]