Ремонтират пропадналия вследствие на ВиК авария участък в Морската градина

MadeInVarna
Ремонтират пропадналия вследствие на ВиК авария участък в Морската градина

В Морската градина се извършват ремонти дейности на пропадналия участък от алея. Установено е, че причината е спукана канализационна тръба. Според специалисти от „ВиК – Варна“ е вероятно дълбоките корени на дърветата да са пробили стария тръбопровод и течът от него да е провокирал пропадането. 

Припомняме, че още вчера Община Варна предприе спешни действия за установяване причината за компрометирането на настилката.  От ВиК дружеството са направили обследване на мястото и са разкъртили асфалта, за да стигнат до учатъка, на което тръбата е спукана. Според специалистите първо трябва да се направи снадка, след което изкопът да се запълни и настилката да се възстанови. 

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Главният архитект на Грьонинген ще представи във Варна добри практики за оползотворяване на морския бряг

Презентацията е в рамките на проекта „Форум за Варна 2024 – добрите примери”, подкрепен от фонд „Култура“ към Община Варна Главният архитект на нидерландския град Грьонинген Михийл ван Дрийш ще участва във Варна в публична презентация на тема „Качествено оползотворяване на морския бряг”. Събитието е в рамките на второто издание […]