Съдът уважи искането на Районна прокуратура – Варна и задържа под стража Гарджока

MadeInVarna
Съдът уважи искането на Районна прокуратура – Варна и задържа под стража Гарджока

32-годишният Никола Нанев – Гарджока, който е бил привлечен към наказателна отговорност за противозаконно отнемане на автомобил, е с мярка за неотклонение „задържане под стража“. С определение на Районния съд е било уважено искането на Районна прокуратура – Варна на обвиняемия да бъде взета най-тежката мярка за процесуална принуда. Мотивите на обвинението да иска тази мярка са: липса на установено трайно местоживеене на обвиняемия, възможността да се укрие или да извърши друго престъпление, тъй като поведението му е непредсказуемо в резултат от употреба на наркотични вещества.

Гарджока е обвиняем за това, че рано сутринта на 2 февруари 2021 година, след заплашване, противозаконно е отнел таксиметров автомобил „Дачия“, в който се е возил като клиент преди това. След престъплението той напуснал град Варна с автомобила. В резултат от бързите действия на разследващите мъжът е установен и задържан на АМ „Хемус“ в Шуменска област. На място е установено, че Нанев е управлявал автомобила след употреба на наркотични вещества и с отнето свидетелството за управление на МПС, след което той бе настанен в психиатрия.

Определението на Варненския районен съд, с което е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на обвиняемия, подлежи на обжалване пред Окръжния съд.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

В ход е операция за контрол на товарните автомобили и автобусите

Акцията е инициирана от ROADPOL и се провежда в цяла Европа От днес до 14 февруари се провежда специализирана полицейска операция за контрол на товарните автомобили и автобусите. Освен у нас, действия се осъществяват на територията на всички страни-членки на Европейската мрежа на службите на пътна полиция, заяви главен инспектор […]