Съдът задържа под стража мъжа, извършил грабеж придружен с убийство в апартамент във Владиславово

MadeInVarna
Съдът задържа под стража мъжа, извършил грабеж придружен с убийство в апартамент във Владиславово

С определение на Варненския окръжен съд днес, 19.02.2021 г., на 32-годишния Д.М. бе наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража“, с което бе уважено искането на Окръжната прокуратура. Мъжът е обвиняем за грабеж, придружен с убийство, извършен в условията на опасен рецидив – престъпление по чл. 199, ал. 2, т.2 във връзка с ал. 1, т.4. Това не е първата криминална проява на Д.М., същият е многократно осъждан.
На 14 февруари тази година, в апартамент във варненския квартал „Владислав Варненчик“, е намерено тялото на 51-годишен мъж. След извършената аутопсия е установено, че смъртта на мъжа е настъпила в петък или събота, като същият е станал жертва на убийство. Установени са също липсващи от дома му вещи, техника и други предмети.
Предприети са множество действия по разследване на случая, като е установено, че се касае за извършен грабеж, придружен с убийство. В резултат от оперативно-издирвателните мероприятия е задържан извършителят на деянието – Д.М., част от вещите на жертвата са намерени.
Определението на Варненския окръжен съд, с което е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на обвиняемия, подлежи на обжалване пред Апелативния съд.

Следваща Новина

Каракачанов: Ако Скопие не разреши спора с България, това не трябва да спира Албания

Министърът на отбраната на България Красимир Каракачанов заяви, че ако политическият елит в Северна Македония не реши проблемите с България, за да започне преговори с Европейския съюз, тогава той не трябва да възпрепятства Албания по европейския ѝ път, защото като държава тя е много по-напреднала в демократичните реформи и изграждането […]