Siemens България дари модерна апаратура за реновираната лаборатория по “Mехатроника” на ТУ – Варна.

MadeInVarna
Siemens България дари модерна апаратура за реновираната лаборатория по “Mехатроника” на ТУ – Варна.

Съвременното оборудване бе официално предадено на университета от ръководителя на инженерния център на Siemens България във Варна – инж. Николай Архипов и от инж. Антон Наумов. Включва три стартерни пакета за сервозадвижвания 6SL3200-0AE40-0AA0 SINAMICS V90 PN за двигатели SIMOTICS S-1FL6, които да подпомогнат практическото обучение на студентите.
Дарението съвпадна с 50-ата годишнина от създаването на катедра “Автоматизация на производството” към ТУ – Варна. Ръководителят на катедрата – доц. Никола Николов удостои с благодарствени юбилейни плакети представителите на Siemens.
След дълга пауза ТУ – Варна ще възстанови специалността „Мехатроника“ в учебната си програма. Системите за автоматично управление ще подпомогнат обучението на студентите, които изберат този път на развитие.
„Дарението е поредната стъпка в историята на взаимнополезно сътрудничество и партньорство между Siemens България и Технически университет – Варна. Неслучайно избрахме именно Варна за локация на нашия инженерен център, който разработва и внедрява съвременни технологии за автомобилната индустрия”, заяви инж. Теодор Маринов – ръководител на направление Дигитални индустрии на Siemens България.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Организират благотворителен турнир в подкрепа на футболен фен

Технически Университет – Варна, ССК Одесос и БАМФ организират благотворителен футболен турнир “Помогни на приятел” – в помощ на Станислав Стоилов, който е сред известните фенове на ПФК Спартак /Варна/. 35-годишният мъж се нуждае от операция на менискус и кръстни връзки на колянна става. Необходимата сума е 5000 лв. – […]