Символично откриха обновената сграда на ОД на МВР – Варна

MadeInVarna
Символично откриха обновената сграда на ОД на МВР – Варна

Сградата на ОД на МВР във Варна на ул. „Цар Калоян“ №2, която бе ремонтирана по оперативна програма „Региони в растеж“, бе символично открита днес от Христо Иванов, зам.-кмет и ръководител на проекта, и комисар Андрей Ангелов, зам.-директор на полицията в морската столица.

Обектът представлява комплекс от сгради, проектирани и построени по различно време през годините. Най-старата е на бившата Българска земеделска банка, завършена през 1932 г., която е архитектурно-строителен паметник на културата и притежава статут на архитектурно-строителна недвижима културна ценност. Извършените строителни дейности по проекта включват реставрация на фасадата, подобряване на енергийните характеристики – подмяна на дограма, поставяне на топлоизолация на външните стени и покрив, подмяна на осветителни тела и др. Сградата вече е с подобрен архитектурен облик и достъпна среда, обясни Христо Иванов. След санирането на обекта разходите за електричество рязко са намаляли, похвалиха се от полицията.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Варненски фотографи представят пандемията в 60 кадъра

Изложбата “Пандемичен фоторепортер” бе открита вчера. Събитието е организирано от агенция “Булфото” с финансовата подкрепа на Фонд “Култура” към Община Варна, а в него участват осем фоторепортери от Варна – Христо Русев, Любомир Бенковски-Бенджи, Пламен Гутинов, Мердин Берберов, Румен Сарандев, Красимир Делчев, Красимир Стефанов и Петко Момчилов. 60-те фотографии не […]