Слави: Постепенно ни вземат свободата (видео)

MadeInVarna
Слави: Постепенно ни вземат свободата (видео)

“Днес е рожденият ден на Христо Ботев. Мисля, че ние не разбираме какво става – като онази жаба, на която постепенно и стопляли водата и на края тя се оказала сварена. Ето така и на нас ни вземат най-важното.Най-важното, което ни вземат е… свободата. Свободата, бе, хора. Свободата. Постепенно ни вземат най-голямото богатство, което сме имали, което сме извоювали със смъртта на толкова много българи. Толкова много хора! Затварят ни, ограничават ни, не можем да ходим на работа, на училище, ако не се ваксинираме няма да можем да летим и т.н. Дали го разбираме? – Мисля, че не много.
На знамето на Райна Княгиня е пишело “Свобода или смърт”. Значи за ония българи тогава свободата е била по-важна от живота. Това е истината… и заради ония българи сега сме свободни. Ние сме българи, заради ония българи. Дето са написали онова на знамето и са го мислили и са го чувствали.”
Ето какво каза още Слави Трифонов:


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

18-годишен ученик извади кръста в Аспарухово

Днес по традиция в район „Аспарухово“ отбелязахме големия християнски празник Богоявление (Йордановден), ознаменуващ кръщението на Иисус Христос в река Йордан. Тази година ритуалът се проведе на Аспаруховия плаж, с цел осигуряване на по-голяма дистанция между присъстващите. Тържественият водосвет и хвърлянето на Светия кръст в морската вода извърши отец Добромир, а […]