Спектакълът „Летящият Бах“ събра овациите на публиката

MadeInVarna
Спектакълът „Летящият Бах“ събра овациите на публиката

При огромен интерес премина уникалният спектакъл “Летящият Бах”, а публиката в Летния театър дълго аплодира четирикратните световни шампиони по брейк – германската трупа „Flying Steps” („Летящите стъпки“). Атрактивното шоу постави финален акорд на юбилейната програма на 30-я Международен театрален фестивал „Варненско лято“ и е част от програма „Интермецо“, която се осъществява съвместно с Международния музикален фестивал „Варненско лято“. 

Спектакълът „Летящият Бах“ е носител на специалната награда на престижните отличия Echo Klassik. Той представя единствена по рода си сценична версия на „Добре темперирано пиано“ от Й. С. Бах, в която елегантната музика на класическата композиция намира своя интерпретация в експлозивните движения на брейка, придружени с мултимедийни ефекти.  „Летящият Бах“ е дело на германския диригент и режисьор Кристоф Хагел. Той е известен с новаторския си подход към класическата музика в търсене на диалог със съвременната градска култура. Това е първият му проект с класическа музика и брейк танци, който вече над 10 години не слиза от световните сцени. Нота по нота, стъпка по стъпка, с пиано, клавесин и електронен бийт, както и с множество визуални ефекти, спектакълът разказва съвременна любовна история.

Снимки: Росен Донев


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Международен турнир по баскетбол на колички ще се проведе във Варна

Десети международен турнир по баскетбол на колички ще се проведе на 27-ми август (събота) в зала „Христо Борисов“ в морската столица, съобщиха от Дирекция „Спорт“ при Община Варна. В надпреварата за купата на Варна ще се състезават отбори от България, Румъния и Турция. Организатори на събитието са СКХУ ”Черно море […]