Спешни мерки за бизнеса и актуализация на бюджета ще са първата задача на Републиканци за България в парламента

MadeInVarna
Спешни мерки за бизнеса и актуализация на бюджета ще са първата задача на Републиканци за България в парламента

Бърза актуализация на бюджета и вземане на спешни мерки за бизнеса са първите действия, които ще предприемем веднага след влизането на Републиканци за България в българския парламент. Това заявиха във Варна председателят на партията Цветан Цветанов и зам.-председателят Павел Вълнев. „Настоящият бюджет със заложен дефицит – 5 млрд. лева е правен при други условия, които днес вече не са актуални. В момента се раздават безразборно пари, които не отиват за реално възстановяване на бизнеса“, категоричен бе Цветанов.
„Ние сме единствената партия, която при спазване на всички мерки за безопасност работи на терен. Срещаме се с хората и това, което установяваме е, че заложените в програмата на Републиканци за България политики са повече от адекватни. Ние предвиждаме данъчна ваканция за туризма, който е един от най-пострадалите от пандемията, електронно управление, еднократно предоставяне на данни за многократна употреба, разширяване обхвата на патентния данък, държавна подкрепа за българското земеделие, в частност и семейните ферми. Това са само част от предвидените в програмата ни мерки, които ще стартираме“, добави зам.-председателят на партията Павел Вълнев.
Той прогнозира масови фалити на фирми след няколко месеца, тъй като в момента не се прави нищо за малкия и средния бизнес.
„Няма работещи институции. Няма работещ парламент. Няма премиер, който да говори с хората, а само контролирани срещи с някакви работници. На пътя се раздават едни пари, които обаче не отиват в бизнеса” категоричен бе зам.-председателят на Републиканци за България.
„За да има държава с правила, ние от Републиканци за България сме категорични, че електронното правителство е най-сигурната бариера пред корупцията, затова то е сред основните ни управленски приоритети. В момента едва 5% от регистрираните 38 000 административни услуги покриват европейските стандарти“, коментира Цветанов.
„Много са в момента и въпросите, които остават без отговор от страна на управляващите, но които хората по места задават“, коментира Цветанов.
Хората искат да знаят колко и защо са похарчените пари за „Турски поток”. Над 3 млрд. лева са заемите на „Булгартрансгаз” и те няма как да бъдат върнати от транзитните такси. Все още чакам отговор на въпроса имало ли е срещи на Бойко Борисов, Теменужка Петкова и Томислав Дончев с хора от забранителния списък на ЕК, свързани с „Южен поток“, и провеждани ли са такива и за „Турски поток“, коментира Цветан Цветанов.
„Гласувайте за единствената дясна партия, с ясна евроатлантическа ориентация – Републиканци за България, за да сме държава с правила и с ясна посока във външнополитически план“, призова във Варна председателят на партията.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

България отстъпи и от Италия

България загуби втори мач от световните квалификации за Мондиал 2022. Отново на стадион “Васил Левски” лъвовете загубиха този път от Италия с 0-2. Головете за гостите отбелязаха Андреа Белоти в 43-ата мин., след спорна дузпа и Локатели в 82-ата минута. В 72-ата мин. Белоти бе близо до втори гол, но […]