Стартира полицейска операция за правилно пресичане от пешеходци и на железопътни прелези

MadeInVarna
Стартира полицейска операция за правилно пресичане от пешеходци и на железопътни прелези

От днес до 18 март на територията на цялата страна започва специализирана полицейска операция за повишаване на безопасността на движението по пътищата. Фокусът този път е насочен към правилното пресичане от пешеходци и на железопътни прелези, съобщи на брифинг главен инспектор Николай Крушарски от отдел „Пътна полиция“-  ГДНП.
По време на акцията полицейските екипи ще следят за недопускане на неправилно движение по пътното платно, неправилно пресичане, неспазване на светлинните сигнали на светофарите и внезапно навлизане на платното за движение. Ще се следи и за водачи, които не дават предимство на пешеходни пътеки.
Според обобщените данни на отдел „Пътна полиция“ през изминалата година при тежки пътни произшествия са загинали 94 пешеходеца. За същия период на железопътни прелези са регистрирани 11 тежки пътни инцидента, при които са загинали шестима и са ранени 12 души.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Обвиняем за умишлено убийство на съпругата си, извършено с особено жестокост в гр. Кюстендил, е предаден на съд

Окръжна прокуратура-Кюстендил е предала на съд С.Д. за извършено от него престъпление по чл. 116, ал. 1, вр. чл. 115 от НК. Обвиняемият С.Д. живеел със съпругата си Р.Д. в апартамент в жк. „Герена“ в гр. Кюстендил. Мъжът системно злоупотребявал с алкохол, което ставало причина за изостряне на отношенията в […]