Страсбург търси доброволец от Варна

MadeInVarna
Страсбург търси доброволец от Варна

Френският град Страсбург търси от градовете-партньори, с които работи, доброволец за стаж в Департамента по европейски и международни въпроси. Престоят ще бъде в периода от септември 2021 до края на юни 2022 година. Работата предвижда разработването на инициативи, свързани с политиките за младите хора и европейското гражданство, комуникация с местни неправителствени организации, европейски институции и градове-партньори.

Община Страсбург ще осигури настаняване в студентско общежитие (с обща баня и тоалетна), както и покриване на част от разходите за хранене и настаняване – 300 евро на месец. Доброволецът ще получава и по 115 евро джобни пари от европейската програма „Еразъм +“.

Критериите за кандидатстване по стажантската програма включват: кандидатите да бъдат жители на Община Варна; да са на възраст между 18 и 30 години; да владеят добре английски език. Френският език не е задължителен, но ще се смята за предимство.

Желаещите трябва да изпратят автобиография в европейски формат и мотивационно писмо на български и английски език до 15 април 2021 г., на адрес sstilyanov@varna.bg.

Комисия ще избере най-добре подготвените мотивационни писма, които ще бъдат изпратени в Община Страсбург за окончателно решение.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Вицепремиерът Марияна Николова проведе работна среща с Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и Българската банка за развитие

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова проведе работна среща с Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) и Българската банка за развитие (ББР). Целта на разговорите бе да се обсъдят варианти за подпомагане на бизнеса и получаване на кредитиране за фирмите, заети в туристическия бранш. В дискусията участваха Панайот Филипов, […]