Студенти, ученици и преподаватели почистиха района на паметника на българо-съветската дружба

MadeInVarna
Студенти, ученици и преподаватели почистиха района на паметника на българо-съветската дружба

В Световния ден на Земята – 22 април, студенти от Варненския свободен университет “Черноризец Храбър”, от Техническия университет и от ВВМУ “Н.Й. Вапцаров”, както и ученици от V ГПЧЕ “Йоан Екзарх”, водени от доц. д-р Ваня Банкова, почистиха обществените площи в района на паметника на българо-съветската дружба. Освен към любовта към Земята, младите хора са обединени и от участието си в образователна мобилност по програмата “Еразъм+”. Те събраха над 20 чувала с боклук в зоната, която мнозина варненци днес използват за спорт. По-късно студентите ще присъстват на видеопрожекция в Хале 3 във Варна.

Световният ден на Земята е най-големият нерелигиозен празник в света, отбелязван от над половин милиард души. Всяка година Международната мрежа за Деня на Земята координира действията на повече от 12 000 партньори в 174 държави насочени към опазване на планетата Земя и съхраняване на живота върху нея. Мрежата се стреми да създаде широка гражданска подкрепа за устойчиви и ефективни екологични политики за развитие по целия свят.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Откриха статуя на Атанас Буров

Бронзова статуя на банкера Атанас Буров /1875-1954/ бе монтирана във Варна. Тя е висока 1,8 метра и тежи близо 200 кг. Вчера бе открита на едноименния площад в близост до някогашната банка на фамилията Бурови и новия хотел „Роял“. Статуята е дело на скулптора Атанас Карадечев от Пловдив. Изработена е […]