Трима охранители са предадени на съд за смъртоносен побой над жена в столицата

MadeInVarna
Трима охранители са предадени на съд за смъртоносен побой над жена в столицата

Софийска градска прокуратура е внесла в съда обвинителен акт срещу Г.Я. (на 48 години), Т.Н. (на 24 години) и В.Д. (на 33 години) за убийство, извършено от тях с особена жестокост и мъчителен начин за пострадалата. Деянието е квалифицирано по чл. 116, ал. 1, вр. чл. 115 от НК.
Вечерта на 16.05.2019 г. П.С. (на 28 години) влязла в двора на изоставен месокомбинат на ул. „Малашевска“ в столицата, където имало складови помещения. Не след дълго била задържана от Г.Я., който охранявал обекта. Мъжът се обадил в дежурната част на охранителното дружество, за да докладва за действията си. Завързал ръцете на жената с пластмасови ленти, известни с названието „свински опашки“, като по този начин я лишил от възможност за самозащита.
Няколко часа по-късно в двора на месокомбината пристигнал автомобил, от който излезли Т.Н. и В.Д., служители на охранителното дружество.   Вместо да известят полицията за влизането на външно лице на територията на обекта, тримата решили за назидание да пребият П.С. Не се разколебали от факта, че физически значително превъзхождали жената, който била лишена от възможност за съпротива или бягство.
Охранителите вкарали П.С. в хале и й нанесли побой с бухалки, продължил около 30 минути. Ударите били насочени по главата, тялото и крайниците на пострадалата. Обвиняемите проявили особено усърдие и жестокост и не се разколебали от тежкото й състояние, в което тя се намирала, предвид окървавения й вид.
След нанесения на П.С. жесток побой, тя била изведена от складово помещение до портала на обекта и пусната да си върви. Пострадалата бавно и трудно тръгнала по ул. „Малашевска“, като състоянието й рязко започнало да се влошава. За около 2 часа жената изминала само няколкостотин метра. Стигайки до ул. „Нов градец“ в същия квартал, тя паднала пред частен имот.
Около 03:15 ч. на 17.05.2019 г. случаен минувач видял на улицата безжизнено тяло на жена със завързани ръце и подал сигнал на телефон 112. Медицински лица констатирали смъртта на П.С. Впоследствие е била извършена експертиза, установила контузии в областта на главата на пострадалата, мозъчен и белодробен отток, фрактури, множество увреждания по тялото и крайниците. Те станали причина за развитие на травматичен и хеморагичен шок и белодробна мастна емболия, довели до остър срив на хемодинамиката и дишането. Именно това била непосредствената причина за настъпилата смърт на П.С.
Тримата охранители са били привлечени към наказателна отговорност за извършеното от тях убийство на жената.
Обвиняемият В.Д. е извършил престъплението при условията на опасен рецидив, след като бил осъден от компетентен съд във Венецуела на 13 години и 4 месеца „лишаване от свобода“ за незаконен трафик на упойващи и психотропни вещества.
Понастоящем обвиняемите Д.Я., Т.Н. и В.Д. са с наложени мерки за неотклонение „домашен арест“.
Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

Следваща Новина

Наградиха победителите в националния конкурс „Любовта в нас“

123 ученици от 26 населени места взеха участие в тазгодишното издание на националния литературен конкурс „Любовта в нас“. Те се представиха с общо 225 творби, които бяха разгледани от жури, с председател Станислав Пенев – поет, член на Съюза на българските писатели и председател на сдружение „Литературно общество“- Варна. Творбите […]