Наградиха победителите в националния конкурс „Любовта в нас“

MadeInVarna
Наградиха победителите в националния конкурс „Любовта в нас“

123 ученици от 26 населени места взеха участие в тазгодишното издание на националния литературен конкурс „Любовта в нас“. Те се представиха с общо 225 творби, които бяха разгледани от жури, с председател Станислав Пенев – поет, член на Съюза на българските писатели и председател на сдружение „Литературно общество“- Варна. Творбите бяха класирани в два раздела – поезия и проза.

Специалната награда на кмета на Варна отиде при Ралица Голева, възпитаник на литературен клуб „Касталия“ при Общински детски комплекс – Варна. Наградата на Националния дворец на децата е за Галена Найденова от Търговище. Даница Костова от „Касталия“ получава специалното отличие на сдружение „Литературно общество“. Наградата за учител – наставник отива при Силвия Маринова от ОДК „Атанас Стоянов“ от  Шумен. Организатори на конкурса са Министерството на образованието, Регионалното управление на образованието -Варна, Община Варна и ОДК.

Следваща Новина

Пуснаха Гарджока под домашен арест

32-годишният Никола Нанев от Бургас, познат с прякора си Гарджока, ще бъде поставен под домашен арест, след като Варненският окръжен съд измени мярката му за неотклонение. Въззивната инстанция намери за незаконосъобразно определението на Районен съд – Варна, с което на 8 февруари му бе определена най-тежката мярка за процесуална принуда […]