Туитър и Фейсбук блокираха Доналд Тръмп

MadeInVarna
Туитър и Фейсбук блокираха Доналд Тръмп

„Туитър“ и „Фейсбук“ блокираха акаунта на Доналд Тръмп за първи път заради нарушения на правилата, а „Туитър“ дори отиде по-далеч, като предупреди президента на САЩ, че нови нарушения ще доведат до „постоянно спиране“ на профила му, съобщава Fox News.

Това се случи, след като социалните мрежи премахна видео, в което президентът каза на протестиращите, които нахлуха в Капитолия, да се „приберат вкъщи“, като същевременно повтори позицията си, че изборите през 2020 г. са „откраднати“.

Бурните протести избухнаха по време на съвместно заседание на Конгреса за утвърждаване на резултатите от президентските избори.

„Във връзка с продължаващата ситуация във Вашингтон, ние работим активно, за да защитим здравето на публичния разговор, който се случва в платформата и ще предприемем действия за всяко съдържание, което нарушава правилата на Twitter“, се казва в изявление на компанията.

„Заплахите и призивите за насилие са срещу правилата на Twitter и ние прилагаме съответно нашите политики. Освен това значително ограничихме ангажираността с туитове, обозначени съгласно нашата Политика за гражданска почтеност, поради риск от насилие. Това означава, че на тези етикетирани туитове няма да може да се отговаря, ретуират или харесват“, добавят от компанията.

„Това означава, че акаунтът на @RealDonaldTrump ще бъде заключен за 12 часа след премахването на тези туитове“, пише Twitter. „Ако туитовете не бъдат премахнати, акаунтът ще остане заключен“.

„Бъдещите нарушения на правилата на Twitter, включително нашите политики за гражданска почтеност или насилствени заплахи, ще доведат до постоянно спиране на акаунта @realDonaldTrump“, подчертават от компанията.

Facebook също премахна видеосъобщението на президента и заключи профила му за 24 часа, като му попречи да публикува на страницата си в мрежата.

„Оценихме две нарушения на политиката на платформата на президента Тръмп, което ще доведе до 24-часов блок на функциите, което означава, че той ще загуби възможността да публикува на платформата през това време“, написаха от Facebook.

Президентът, след като публикува видеото, написа в „Туитър“: „Това са нещата и събитията, които се случват, когато свещената победа на изборите е толкова безцеремонно и злобно отнета от великите патриоти, които толкова дълго са били третирани лошо и несправедливо. Приберете се вкъщи с любов и мир“.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Във Варненския зоопарк също си имат именик

В Зоопарк Варна също празнуват Ивановден, стана ясно от публикация във фейсбук. “Да ни е честит и нашият именик – камилчето Айвън. По случай празника го почерпихме със свежа елхова клонка и пресни моркови”, споделят от зоопарка.