Ученичка от Варна се класира за финал на най-голямото състезание по английски език в света

MadeInVarna
Ученичка от Варна се класира за финал на най-голямото състезание по английски език в света

Ученичка от Варна се класира за финал на най-голямото състезание по английски език в света. Дария Дамянова от ГПЧЕ „Йоан Екзарх“ заминава за участие във финалния, международен кръг на „Kangaroo Global Linguistics“. Тя е сред 18-те финалисти, като спечели злато в ниво A1 Senior. Международният кръг ще се проведе в Солун в края на септември при изключително високи стандарти за оценяване, съобщават организаторите в писмо до Община Варна.

Над 7000 участници от цялата страна премериха сили в първия вътрешноучилищен кръг на международното състезание, като 760 от тях са преминали успешно и на национално ниво. Състезанието има за цел да насърчи децата да учат езици и да развият езиковите си способности. То е отворено за ученици на възраст между 8 и 18 години и се провежда ежегодно в страни от цял свят, като  проверява знанията на участниците по граматика, лексика и разбиране на английски език.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Във “Владиславово” раздадоха над 300 козунака на нуждаещи се за Великден

За поредна година днес се проведе превърналото се в традиция ежегодно предоставяне на козунаци на хора в затруднено социално положение. Ето какво сподели във фейсбук кметът на район “Вл. Варненчик”: “В страстната седмица, непосредствено преди Великден, предоставихме на около 300 наши съкварталци в неравностойно в социално отношение положение козунак, продукти […]