Ученик от Варненската търговска гимназия стана победител в Националното състезание по счетоводство

MadeInVarna
Ученик от Варненската търговска гимназия стана победител в Националното състезание по счетоводство

Димитър Георгиев, ученик от Варненската търговска гимназия „Георги Стойков Раковски“, спечели първото място в Националното състезание по счетоводство, което се проведе в морския град. Второто и трето съответно бяха за Есра Мустафова от Професионална гимназия по икономика „Проф. Д-р Табаков“, гр. Сливен, и Жанет Стамова от Търговска гимназия в Бургас. 

 

Отличниците бяха наградени на официална церемония с участието на кмета Иван Портних, директора на ВТГ Жечка Георгиева, Александър Попов – главен експерт в дирекция „Професионално образование и обучение“. Присъстваха още представители от Регионалното управление по образование, директори на училища, учители от страната, представители на фирми, подкрепили състезанието.

 

Националното състезание по счетоводство се проведе в периода 5-7 април, като домакин на проявата бе Търговската гимназия във Варна. В оспорваната надпревара участваха 21 ученици от XI до XII клас от цялата страна, класирали се на призови места на регионалния кръг на състезанието. Те решаваха казуси по счетоводство от реалната практика на бизнеса и счетоводни задачи. 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

27 отбора участваха в турнир по мини футбол

Рекорден брой участници – 27 училищни отбора, се включиха в турнир по мини футбол за възрастова група 4-6 клас, част от Ученическа купа Варна 2023 г., съобщиха от дирекция „Спорт“.   Срещите се проведоха в общинския спортно- развлекателен комплекс „Младост“. Отборите бяха разпределени в 8 групи и след близо 10 […]