Ученици от Първа езикова гимназия – Варна посетиха Народното събрание

MadeInVarna
Ученици от Първа езикова гимназия – Варна посетиха Народното събрание

Ученици от Първа езикова гимназия от Варна посетиха българския парламент и се срещнаха с председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. Младежите, чието училище е посланик на Европейския парламент, подариха на председателя на парламента тематично списание, което са подготвили по повод 140-ата годишнина от свикването на Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция. Цвета Караянчева изказа своята благодарност към тях, защото с инициативите, в които участват, те поддържат жива българската историческа памет. Тя подчерта, че България има богата история, с която трябва да се гордеем и препредаваме. Цвета Караянчева запозна младежите с дейността на законодателната институция и обясни какви са функциите на председателя.
Какво най-много харесвате във вашата работа и можете ли да разкажете за интересни моменти от срещата си с граждани, бяха сред въпросите, които учениците от Варна зададоха на председателя на НС.
В срещата участваха и народните представители Емилия Милкова и Таня Петрова, по чиято покана младежите бяха в парламента.

Следваща Новина

"Възраждане" поиска оставката на Правителството

Над 3000 протестиращи блокираха центъра на София по време на демонстрация срещу правителството, организирана от партиия „Възраждане“. Протестът започна в 12 ч. пред Народното събрание и продължи почти 4 часа. Малко след 13 часа протестиращите се пренесоха пред сградата на Министерския съвет. По-късно бе блокирано кръстовището на “Орлов мост” и […]