Условна присъда на втора инстанция за бившия девненски кмет

MadeInVarna
Условна присъда на втора инстанция за бившия девненски кмет
Варненският окръжен съд потвърди като втора инстанция условната присъда на бившия кмет на Община Девня Атанас Кузев, съобщава dnes.bg. Според решението в рамките на изпитателния срок той е лишен от право да заема държавна и обществена длъжност.

Състав на Девненския районен съд му даде 3 години условно с 5 години изпитателен срок за длъжностно присвояване. Въззивното наказателно производство бе образувано по протест на Прокуратурата, която поиска бившият кмет да изтърпи наказанието си ефективно в затвора.

Атанас Кузев бе подведен под отговорност за това, че в периода от 2009 до 2015 г., като действащ кмет на общината, е присвоил гориво и други продукти в големи размери. Зарежданото с картата на Кузев дизелово гориво значително надвишавало разхода на служебния му автомобил “Волво“, като с нея са зареждани и големи количества бензин, купувани са скъпи алкохолни напитки, цигари и редица артикули в различни бензиностанции в страната.

На свой ред Кузeв пледира за оправдателна присъда, а Община Девня поиска от Окръжния съд да уважи първоначално предявения граждански иск срещу Кузев в размер на близо 80 хил. лева.

Съдебният състав не уважи исканията на нито една от страните и потвърди напълно наложеното от Девненския районен съд наказание.

Съдът прие, че Кузев е ощетил местния бюджет с близо 40 хил. лева, които той ще трябва да възстанови на Община Девня.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Ултрасите на Ференцварош атакуват Разград с влак

Унгарските ултраси на Ференцварош потеглиха към Разград късно снощи. Запалянковците пътуват към България с влак и композиция от 12 вагона. Очаква се над 700 фена на Ференцварош да подкрепят гостите довечера. Композицията ще пристигне на Централната ж.п. гара в Русе днес в късния следобед, след което да отпътува за Разград. […]