Утре почитаме паметта на поета-революционер Христо Ботев

MadeInVarna
Утре почитаме паметта на поета-революционер Христо Ботев

На 2 юни почитаме паметта на Христо Ботев и загиналите за свободата на България. Точно в  12.00 часа, в продължение на 2 минути,  сирените в цялата страна ще звучат с прекъснат сигнал.
При подаване на сигнала всички пешеходци и пътни превозни средства, с изключение на влаковете, следва да спрат и останат на място.

По повод отбелязването на 145 години от гибелта на Христо Ботев и загиналите за Освобождението на България, на 02.06.2021 г. от 10.30 до 12.00 ч. пред паметника на поета в Морската градина ще се проведе общоградско поклонение. Във връзка с извънредната епидемиологична обстановка и въведените от Министерството на здравеопазването противоепидемични мерки, поднасянето на венци и цветя ще се осъществява самостоятелно от всяка организация и граждани. Организатор на събитието е Община Варна, със съдействието на Военноморските сили.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Морско училище – големият победител в многобой на вода

ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ грабна голямата награда в състезанието по морски многобой за Купата на Командира на ВМС, Началника на ВВМУ и Кмета на Варна. Отборът на Морско училище спечели първо място в крайното комплексно класиране. В деня на закриването на спортния форум – 31 май 2021 г., купата бе […]