В Български културен център представят „Пътеводител на старите български земи”

MadeInVarna
В Български културен център представят „Пътеводител на старите български земи”

Днес (2 март 2020 г.) от 18.30 ч. в Български културен център ще се проведе представянето на книгата на д-р Костадин Костадинов – „Пътеводител на старите български земи: 100 обекта на българското културно-историческо наследство извън България“.
То ще се проведе в навечерието на 3-ти март – Националния празник. В нощта преди в страната ни да започнат честванията по повод на 142 години от Освобождението на България от Турско Робство!
Същото това Турско робство, за което авторите на учебници по история днес ни внушават, че не е съществувало. Министерството на образованието в наши дни позволява българчетата да учат подменена история.
Ето защо е важно да познаваме и помним трудове като „Пътеводител на старите български земи: 100 обекта на българското културно-историческо наследство извън България“.
Те напомнят за славното минало, за величието на българския народ, за това, че много неща водят началото си от нас като нация.
Пътеводителят е научен труд, който се грижи за запазването на националната памет. Авторът напомня, че народ, който не пази и не помни своето минало, няма бъдеще. Наследството на нашето минало далеч надхвърля границите на днешната българска държава, затова ние, българите, сме длъжни да направим всичко по силите си, за да го съхраним.
Има факти в нашата история, които не може да бъдат заменяни, въпреки опитите на хората застанали начело на държавата и грижещи се за обслужването на интересите на чужди правителства.
Авторът на книгата е историк, юрист и доктор по етнография. Той е завършил магистратура по Балканистика през 2002 г. и по Право във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий” през 2011 г. През 2017 г. защитава докторат по етнография в фолклористика към Българската академия на науките. Преди всичко, д-р Костадинов е българин, който обича България и милее за нея.
Той е единственият българин, който посещава и описва всички стари български земи на Балканския полуостров. Той описва подробно как изглеждат днес, от колко българи се населяват, какви културни и исторически забележителности има в тях, каква валута се ползва, какъв език се говори и какъв е цялостният им облик в наши дни.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Потребители на социални услуги с инициативи за мартенските празници

Във връзка с предстоящите мартенски празници потребителите на социалните услуги и персонала ще участват в редица организирани дейности и тържества, съобщават от пресцентъра на дирекция “Социални дейности” към Община Варна.   На 2-ри март от 9:00 ч. потребители на Комплекс за социални услуги за възрастни хора „Гергана” ще  посетят ЦДГ […]