Валидираха пощенска марка „Варна – 100 години курортен град“

MadeInVarna
Валидираха пощенска марка „Варна – 100 години курортен град“

Специална пощенска марка, посветена на 100-годишнината от обявяването на Варна за курортен град, бе валидирана днес от кмета на Варна Иван Портних, директора на Регионалния исторически музей Игор Лазаренко и Светла Христова, главен специалист „Административни дейности и човешки ресурси“ в “Български пощи” ЕАД, Североизточен регион. На тържеството присъства и авторът на проекта Димитър Трайчев. Марката представлява стилизирано изображение на емблематичната колонада на входа на Морската градина на фона на хоризонта. Номиналната й стойност е 0.65 лв.

„Избрахме да валидираме тази пощенска марка, посветена на големия юбилей, пред знаковата сграда на Регионалния исторически музей, където се съхранява най-старото обработено злато в света, привличащо много туристи в нашия град”, заяви пред присъстващите кметът Иван Портних. Той посочи, че продължаваме да работим за утвърждаването на Варна като дестинация четири сезона. “На прага сме на един труден летен туристически сезон. С въвеждането на критериите и правилата за влизането на чуждестранните туристи в страната се създават ясни правила за хотелиери и за туроператори. Вярвам, че с общи усилия ще успеем да се справим”, коментира още кметът.

“Радвам се, че марката се валидира пред сградата на РИМ Варна, защото тази година се чества и още една годишнина – 120 години от създаването на Варненското археологическо дружество. Преди Варна да се превърне в морски курортен център, тя е била център на културен туризъм”, заяви директорът на музея Игор Лазаренко.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Борисов: Страхливец е този, който казва, че със 165 депутати не може да управлява

„Политически страхливец е този, който със 165 депутати казва, че не са му достатъчни и иска 240. Вече е ясно, че нито една партия няма желание да управлява и не може да предложи правителство, освен нас.“ Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на работно съвещание с министри и експерти, […]