Валидираха пощенски марки, посветени на 50-годишния юбилей от откриването на варненското злато

MadeInVarna
Валидираха пощенски марки, посветени на 50-годишния юбилей от откриването на варненското злато

Две пощенски марки, посветени на 50-годишнината от откриването на най-старото обработено злато в света от Варненския халколитен некропол, бяха валидирани днес в сградата на Регионалния исторически музей във Варна. Печатът поставиха Коста Базитов – зам.-кмет, Игор Лазаренко – директор на РИМ – Варна, и Милена Генчева, ръководител направление в Регионалното управление „Североизточен регион“ в „Български пощи“ ЕАД.

Пощенските марки включват елементи от откритото съкровище, тиражът е 8 000 броя, с номинална стойност 0,75 лв. и 1,25 лв. Автор на изданието е Невена Колева. След официалната част бе открита временна пощенска станция в музея за закупуване на марките с поставяне на специалния печат. След това марките ще се предлагат в пощенските клонове, а печатът отива  във филателното гише в Централна пощенска станция в София. 

Миналата година с валидиране на марка бе отбелязана 100-годишнината от обявяването на Варна за курортен град, а през 2017 г. -титлата Варна -Европейска младежка столица.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

„Пееща Коледна Улица” ще радва малки и големи на площад „Независимост”

„Пееща Коледна Улица” ще радва варненци и гостите на града на 26-ти ноември, от 16:00 ч. до 19:00 ч., на площад „Независимост“, съобщиха от дирекция „Образование и младежки дейности“ при Община Варна. Инициативата се реализира с партньорството на вокална академия „Бънджи сингърс”. Младите таланти – възпитаници на вокалните педагози Атанаска […]